AZ te sterk voor Sparta; Clasie scoort

10 April 2021, 22:05 uur
Rotterdam & Regio
ANP

AZ heeft in de jacht op deelname aan de Champions League geen fout gemaakt. De Alkmaarders waren op eigen veld met 2-0 te sterk voor Sparta Rotterdam en behaalden daarmee hun vierde overwinning op een rij. AZ staat in ieder geval tot zondag op de tweede plaats, met 3 punten voorsprong op PSV.

AZ was in eigen stadion veel sterker dan Sparta. Clasie beloonde zijn basisdebuut al snel met een doelpunt. De oud-Feyenoorder kreeg de bal net buiten het zestienmetergebied aangespeeld en schoot de bal met de binnenkant van zijn rechtervoet geplaatst in het doel. Keeper Maduka Okoye leek niet helemaal goed zicht op de bal te hebben. Het was voor Clasie zijn eerste doelpunt in de Eredivisie voor AZ, dat in de eerste helft vergat verder afstand te nemen. Ook in de tweede helft was AZ de bovenliggende partij. Op aangeven van Jesper Karlsson schoot Dani de Wit in de 66e minuut de 2-0 binnen.